Şu günlerde herkesin ortak endişesi haline gelen domuz gribini önlemek için doğada grip ve soğuk algınlığı mikroplarına karşı savaşan çok etkili bitkiler olduğunu unutmayalım.


Virüslere maruz kalmamanız için en başta yeşil sebze ve meyve tüketiminizi artırın. Portakal ve maydanoz önemli iki besin. Bunları hergün yiyin. Maydanoz en fazla C vitamini bulunan yeşillik. Meyan kökü ise virüslere karşı maddeleri barındıran özelliği ile tanınıyor.




Virüs öldürücü özellikleri nedeniyle bünyenin savunmasını sağlayan ve şu aralar evden eksik etmemeniz gereken bitkiler:


Sarımsak
Virüsleri, bakterileri öldürücü etkisi vardır. Sarımsağın içeriğinde yüzlerce antibiyotik etkisi olan maddeler bulunuyor. Mikroplar bunlara karşı direnç geliştiremez. Her sabah bir küçük sarmısağı su ile yutun. Dileyenler sarmısak hapı da kullanabilir. Sarımsak insanlık tarihi kadar eski. 5000 yıldır ilaç olarak kullanılan bu kıymetli sebze mutfağımızdaki en kuvvetli doğal antibiyotik.


Ekinezya
Bağışıklık sisteminizin zayıf olduğu stresli ve yorgun dönemlerinizde olduğunuz zaman grip gibi mikroplara daha kolay yakalanırsınız. Gribi yeni yeni hissetmeye başladıysanız hemen ekinezya çayı içmeye başlayın. Bedeninizi bu çay ile güçlendirin.


Karabaş otu
Karabaş otunda 70'i aşkın birbirinden farklı "doğal antibiyotik" tespit edilmiş. Gripte virüslerin tahriş ettiği solunum yollarının tahribatı için bu çayı tüketebilirsiniz. Hem bakterilere hem de virüslere karşı oldukça etkilidir.


Meyan kökü
Meyan kökü Tanrı'nın bir nimeti. Virüs enfeksiyonları için bire bir. Bazi virüsleri engelleme özelliğine sahip. Özellikle içeriğindeki bir madde nedeni ile grip virüsünün kopyalanmasını engeller ve grip semptomlara iyi gelir. Balgam söktürücü ve öksürük giderici etkileri de mevcut. Fakat meyan kökünu yüksek tansiyon, şeker ve böbrek hastalığı olanlar kullanmamalı.


Kırmızı biber
Çok yüksek C vitamini ihtiva ediyor. Gribin etkisini büyük ölçüde minimuma indirme özelliği mevcut.


Yeşil Çay
Bağışıklığı güçlendiren önemli doğal çaylardan biri. Günde 3 fincan içebilirsiniz. İsteyenler biraz beklettikten sonra ılık hale geldiğinde, içine tatlandırmak için bal katabilir.


Zencefil
Öğütülmüş yarım tatlı kaşığı zencefili bir bardak dolusu soğuk suyun içine katın ve cezveye koyun. Hafif ısıda sıcak hale getirin. 5-6 dakika çok hafif kaynatın ve için.


Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan Domuz gribine karşı bitki kürleri


Maydonoz-limon kürü

15-16 adet maydanozu (gövde saplarıyla beraber) blenderın içerisine atınız. Üzerine taze sıkılmış iki yemek kaşığı limon suyu ilave ediniz. Yaklaşık 125 ml (yarım bardaktan biraz fazla) klorsuz su ilave ettikten sonra blendırı bir-iki dakika çalıştırınız. Blendır’daki içeriği bir bardağa boşaltınız ve sabah kahvaltısından 15 dakika önce içiniz.

Her defasında taze hazırlanmalıdır. Bu kür, her sabah 15 gün buyunca uygulayınız ve beş gün ara veriniz. Beş gün aradan sonra aynı kür 15 gün boyunca tekrarlayınız.



Soğan kürü


Kaynamakta olan bir buçuk su bardağı klorsuz suyun içerisine ince kabuğu soyulmuş orta boy bir kuru soğanı dörde bölüp atınız. Beş dakika ağzı kapalı olarak kaynatınız. Ilıyınca içiniz. 15 gün boyunca aç karnına günde iki kez içiniz (öğleden evvel ve öğleden sonra)

Her defasında taze hazırlanmalıdır. Kullanılacak olan kuru soğan, pazarlarda satılan açık kahverengi kabuklu yemeklik soğandandır. Özellikle bembeyaz soğan aramaya gerek yoktur. Beyaz, kırmızı ve mor soğan kullanılmamalıdır.


Adaçayı

Yaklaşık bir su bardağı kaynamakta olan klorsuz suda bir tatlı kaşığı taze adaçayı on dakika ağzı kapalı olarak kısık ateşte demlenir. Demleme süresi tamamlandıktan sonra bitki daha fazla suyunun içinde bekletilmez, mutlaka süzüp ayrılır. Günde iki-üç defa gargarası yapılır. Ayrıca, beraberinde bir ay boyunca her gün bir çay bardağı adaçayı içilir. Hazırlanan gargara 48 saat bozulmadan banyo dolabınızda durabilir.

Aynı anda 2 kür uygulamayınız. En etkili olan soğan kürüdür.